Jozefien

Wie ben ik?

Gezonde voeding is voor mij niet altijd vanzelfsprekend geweest. Zo een 10 jaar geleden kreeg ik te horen dat ik afstevende op diabetes type 2. En ik dacht dat ik best gezond bezig was. Ik was te zwaar, vermoeid en me niet bewust van mijn (ongezonde) leefstijl. Mijn bloeddruk bleek aan de hoge kant, mijn schildklier had de neiging te traag te werken en ik had een prikkelbare darm....... kortom tijd voor actie. Ik besloot om het roer om te gooien, ik veranderde mijn eetpatroon en ik ging sporten. Langzaam verloor ik wat kilo's en ik ging me steeds beter voelen. Maar het veranderen van een gehele leefstijl gaat niet vanzelf, ik worstelde met alle tegenstrijdige berichten die er waren (en nog steeds zijn!) over gezonde voeding. Ik vroeg mij af; -Zijn koolhydraten slecht? En gluten dan? -Moet ik vetten vermijden? -Moet ik misschien zuivel schrappen uit mijn menu? Deze worsteling zorgde ervoor dat ik in 2016 ben begonnen aan de 3 jarige opleiding tot natuurvoedingskundige aan de Kraaybeekerhof academie