Wie ben ik?

Gezonde voeding is voor mij niet altijd vanzelfsprekend geweest. In 2010 kreeg ik te horen dat ik afstevende op diabetes type 2. En ik dacht dat ik best gezond bezig was. Ik was te zwaar, vermoeid en me niet bewust van mijn (ongezonde) leefstijl. Mijn bloeddruk bleek aan de hoge kant, mijn schildklier had de neiging te traag te werken en ik had een prikkelbare darm....... kortom tijd voor actie. Ik besloot het roer om te gooien, ik veranderde mijn eetpatroon en ik ging sporten. Langzaam verloor ik wat kilo's en ik ging me steeds beter voelen. Maar het veranderen van een gehele leefstijl gaat niet vanzelf, ik worstelde met alle tegenstrijdige berichten die er waren (en nog steeds zijn!) over gezonde voeding. Ik vroeg mij af; -Zijn koolhydraten slecht? En gluten dan? -Moet ik vetten vermijden? -Moet ik misschien zuivel schrappen uit mijn menu? Deze worsteling zorgde ervoor dat ik in 2016 ben begonnen aan de 3 jarige opleiding tot natuurvoedingskundige aan de Kraaybeekerhof academie. Ik kwam erachter dat bepaalde voedingsmiddelen niet altijd een positieve uitwerking hadden op mijn lichaam. Regelmatig had ik last van een opgeblazen gevoel of buikkrampen. Deze klachten brachten mij bij een orthomoleculair specialist. Door het nemen van supplementen heb ik mijn gezondheid flink kunnen verbeteren, daar wilde ik meer van weten. In 2020 en 2021 heb ik me daarom bijgeschoold tot orthomoleculair adviseur basis en -gevorderd. Deze opleiding heb ik gedaan bij de Ortho health foundation. Door de geweldige combinatie van deze 2 opleidingen kan ik zowel voeding als supplementen inzetten ten gunste van jouw gezondheid!