Natuurvoeding en orthomoleculair suppletie advies

Gezondheid is een groot goed en ons belangrijkste bezit. Om de gezondheid en de lichaamsfuncties in stand te houden en te optimaliseren is goede voeding één van de belangrijkste speerpunten. Natuurvoeding in de meest pure vorm staat voor biologisch- (dynamische) voeding. Vanuit de natuur, zo hup op je bord (bij wijze van spreken dan). Met zo min mogelijk tussenstations zoals fabrieken of een supermarkt.
Lokale voeding, seizoensgebonden voeding, geteeld met respect voor mens, dier en de natuur! Deze producten hebben de tijd gekregen om te groeien, zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.
Natuurvoeding bevat hierdoor meer vitamines en mineralen en de smaak is puur!
Als voedings- en suppletie deskundige kijk ik met een holistische blik.
Mijn doel is om jouw zelf genezend vermogen aan te spreken en je vitaliteit te versterken.
Bij natuurvoeding gaat het er ook om te leren welke voeding bij jou past.
Iedere spijsvertering is immers uniek.
Waar de één een voedingsmiddel goed kan verdragen, kan dit voor een ander soms een probleem zijn. Het doel is om je bewust te worden van wat goed voelt voor jouw lichaam.

Door hiernaast ook in te zetten op supplementen ben ik in staat om je te helpen bij het herstellen van verstoorde evenwichten in de werkingsmechanismen en organen van het lichaam.
Ik beschik over voldoende en professionele kennis om het herstellend vermogen van het lichaam te ondersteunen en mensen met veel voorkomende klachten te begeleiden in een traject tot herstel van het evenwicht.

Verreweg de meeste chronische aandoeningen zijn voeding gerelateerd en ik ben in staat om het verband te leggen tussen de klachten en de lichaamssystemen die ontregeld zijn. Ik heb geleerd orthomoleculaire adviezen te geven om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren om zo bepaalde ziekteprocessen te herstellen en/of te voorkomen. Hierdoor kunnen vrij snel resultaten geboekt worden en kan ik je goede inzichten geven in levensstijl en voeding en in een interventie traject inzetten om gezondheidsproblemen te herstellen en je gezondheid weer op de rit te krijgen.

Ik geef adviezen met betrekking tot het behoud van de gezondheid of het verbeteren van chronische aandoeningen van onder meer darmklachten, overgewicht, stress en burn-out, voedselintoleranties, detoxificatie, metabool syndroom, huidproblemen, vermoeidheid, overgangs- of menstruatieklachten, vruchtbaarheid- en zwangerschap en (voedings)adviezen ter preventie van botontkalking.